fbpx
Ga naar de inhoud
Facebook bedrijfspagina op je website plaatsen - header
Home » Hoe plaats ik mijn Facebook pagina op mijn website?

Hoe plaats ik mijn Facebook pagina op mijn website?

Je hebt een Facebook bedrijfspagina en je zou deze graag zichtbaar maken op je website. Het koppelen van je Facebook pagina aan je website zal ervoor zorgen dat jouw website bezoekers ook meteen zien dat je een Facebook pagina hebt. En wat het helemaal interessant maakt, is dat ze je Facebook pagina met 1 klik kunnen liken.


Even voor alle duidelijkheid, je kan dit alleen doen met een Facebook bedrijfspagina. Jouw persoonlijk Facebook profiel kan je niet op deze manier op je website plaatsen. Maar gelukkig weten we allemaal dat ons persoonlijk Facebook profiel niet dient om onze zaak op te promoten. Gebruik jij toch je persoonlijk profiel? Lees dan snel deze post even – Facebook bedrijfspagina VS persoonlijk profiel.

Een code aanmaken waarmee je Facebook pagina zichtbaar wordt

Om je Facebook bedrijfspagina op jouw website te plaatsen heb je een stukje code nodig dat op de website moet geplaatst worden. Gelukkige hoeven we deze code niet zelf te schrijven maar heeft Facebook hier een super makkelijke tool voor ontwikkeld.

Surf naar https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin om te starten.

Als je daar een beetje naar beneden scrolt zie je een formulier met enkele vakken die je moet invullen.

Formulier waarmee je een html code maakt om je Facebook bedrijfspagina op je website te plaatsen.
Formulier waarmee je een html code aanmaakt om je Facebook bedrijfspagina op je website te plaatsen


Als eerste moet je de URL van je Facebook bedrijfspagina invullen. Om je URL te weten surf je gewoon naar jouw bedrijfspagina en kopieer je de URL die in je browserbalk zichtbaar is.

Kopieer de URL van je Facebook bedrijfspagina en plak deze in het formulier
Kopieer de URL van je bedrijfspagina en plak deze in het formulier


Opgelet! Houd er rekening mee dat als je nog geen 25 likes op je pagina hebt, er achteraan je URL nog een heleboel cijfers staan. Zodra je de grens van 25 likes overschrijdt kan je de URL van je pagina aanpassen. In de meeste gevallen worden dan deze cijfers achteraan de url gewoon verwijdert.

Heb jij een URL met cijfers gebruikt om je Facebook pagina op je site te plaatsen, dan moet je de nieuwe URL natuurlijk ook aanpassen om deze weer zichtbaar op je website te krijgen.

Als je het goed gedaan hebt zie je in het voorbeeld onderin je eigen pagina verschijnen.

In het voorbeeld kan je zien hoe je Facebook pagina getoond zal worden
Een voorbeeld van hoe je Facebook bedrijfspagina zichtbaar wordt op je website. In dit voorbeeld is het nieuwsoverzicht ook zichtbaar.


Verder heb je ook de mogelijkheid om de afmetingen aan te passen, of om ervoor te kiezen dat je volgers zichtbaar getoond worden, of je ook wil dat je tijdlijn zichtbaar wordt of niet, of de header moet verkleind worden en of je de cover foto wil verbergen.

Maak gebruik van de vershillende opties om je Facebook pagina box vorm te geven
Kies zelf hoe je Facebook pagina eruit moet zien op je website


Als je klaar bent met het invullen van dit formulier klik je op ‘Get Code’.

Klik op 'Get Code' om de html code te ontvangen
Klik op ‘Get Code’ om de HTML code van je Facebook bedrijfspagina aan te maken


Vervolgens klik je bovenaan op ‘Iframe’. Er komt dan een HTML code tevoorschijn om op je website te plaatsen. Kopieer deze code (CTRL+V of rechtermuisknop).

Kopieer de HTML code van je Facebook bedrijfspagina
Kopieer deze HTML code van je Facebook bedrijfspagina

De Facebook pagina code op je website plaatsen

We hebben nu de code van onze Facebook bedrijfspagina aangemaakt en gekopieerd. De volgende stap is dat we deze op onze website gaan plaatsen.

Je kan ervoor kiezen om deze code zelf te gaan plaatsen op jouw website of je kan de code mailen naar je websitebouwer en vragen om deze op de website te plaatsen daar waar jij wil dat je Facebook pagina zichtbaar is.

Als je enige ervaring hebt met wordpress of je beschikt over de nodige kennis om zelf je website aan te passen, dan gaat de volgende stap geen probleem vormen voor jou.

Code plakken in WordPress

Wil je dat jouw Facebook pagina zichtbaar is op alle pagina’s van je website. Dan kan je ervoor kiezen om deze standaard in de zijbalk of in de footer te plaatsen.

In het admin gedeelte open je widgets. Je ziet dan links allerlei vakken staan die je kan verslepen naar je zijbalk of footer sectie.

Zoek bij widgets naar het vak waarin je zelf een HTML code kan toevoegen
Zoek het HTML vak in jouw wordpress site


Kies voor het HTML vak en sleep deze naar de gewenste sectie. In mijn geval kies ik ervoor om deze bovenaan in de rechterbalk te plaatsen zodat de Facebook pagina meteen zichtbaar is voor elke bezoeker op mijn website.

Facebook bedrijfspagina html code plaatsen in de zijbalk van je website
plak de Facebookbedrijfspagina code in het HTML vak en klik op ‘opslaan’


Open het HTML vak en plak nu de Facebook pagina code die je eerder gekopieerd had. Klik op opslaan en controleer nu op je website of je Facebook pagina zichtbaar is. Als je website al open staat, vergeet dan niet om even de pagina te vernieuwen om het resultaat te bekijken.

Soms kan het zijn dat het vak met je Facebook pagina niet past in je zijbalk of footer. Dat de afmetingen niet overeen komen met de andere vakken in je zijbalk. In dat geval kan je in de code het ‘width’ of ‘height’ element aanpassen. Verhoog of verlaag de waardes tot je Facebook pagina vak perfect past.

Pas de hoogte of de breedte van je Facebook pagina box aan door deze waarden te veranderen
Hoogte en breedte van je Facebook box aanpassen


Bezoekers van jouw website kunnen nu makkelijk met één klik je pagina liken en zo op de hoogte blijven van jouw activiteiten.

Code plakken in een site-builder

Heb je zelf jouw site gebouwd met de hulp van een site-builder zoals bvb Elementor. Dan kan je ook hier heel makkelijk een HTML vak toevoegen aan een bepaalde webpagina.

Deze optie is interessant als jij op een bepaalde pagina van je website jouw Facebook bedrijfspagina wil laten zien en mensen wil aanmoedigen om jouw te volgen op Facebook.

Ook hier zet je een HTML vak op de gewenste plaats en plak je de code om je Facebook pagina zichtbaar te maken. Als alles goed gelukt zou nu je Facebook bedrijfspagina zichtbaar moeten zijn op jouw website op de plaats dat jij wil.

Moest het nog niet lukken, laat dan zeker iets weten in de reacties. Mocht het wel gelukt zijn, laat dan ook zeker in de reacties horen als het gelukt is, vinden we super leuk 👍

1 reactie op “Hoe plaats ik mijn Facebook pagina op mijn website?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.