fbpx
Ga naar de inhoud
Facebook video's maken die bekeken worden
Home » Hoe Facebook Video’s maken die bekeken worden?

Hoe Facebook Video’s maken die bekeken worden?

  Ben je wat bezorgd dat Facebook Zero en de bijhorende veranderingen in het nieuwsoverzicht een negatieve invloed gaan hebben op het bereik van je video’s?

  Op zoek naar enkele tips om video’s te maken welke relevante betekenisvolle reacties opleveren?

  In dit artikel ga je ontdekken hoe je Facebook video’s kunt maken welke betekenisvolle interacties op je bericht genereren waardoor je zichtbaar blijft in het nieuwsoverzicht van je volgers.

  Facebook live video

  Hoe de aanpassingen in het nieuwsoverzicht de zichtbaarheid van onze video beïnvloeden

  Om een goede video marketing strategie te hebben, moet je verschillende soorten video’s maken met elk hun eigen doel. Daarna moet je elke video afstemmen op de taal van elk sociaal platform. Marketeers hebben zich de laatste jaren bezig gehouden om de taal van Facebook te spreken, maar het landschap is veranderd.

  Facebook Zero (de laatste update) heeft ons enkele verandering gebracht welke een grote invloed hebben op de manier waarop video’s passen in de context van Facebook. De update is er gekomen om mensen aan te moedigen meer betekenisvolle interactie aan te gaan tussen elkaar. Terwijl Facebook content laat zien gebaseerd op een connectie tussen personen en de mogelijke interactie, zullen gebruikers meer content te zien krijgen van hun vrienden en minder van ondernemingen.

  Is het tijdperk van Facebook video’s gedaan na de Facebook Zero update?

  In dit perspectief, wordt video als iets passief bekeken omdat deze meestal niet veel conversaties tussen personen oplevert, zoals andere content dat wel doet. Daardoor zal het dus minder gezien worden in het nieuwsoverzicht. Betekent dit nu dat het maken van video’s voor Facebook de investering niet meer waard is? Helemaal niet. Het betekent gewoon dat je een tandje zal moeten bijsteken, want de competitie tussen de ondernemers zal alleen maar harder worden.

  Hier is wat je kan doen om boven je competitie uit te komen.

  #1: Kies Video Types Welke betrokkenheid opleveren

  Ik sprak eerder even over de taal die je moet spreken om je Facebook publiek aan te spreken. Voor video’s is dit afhankelijk van het soort video dat je gebruikt om je publiek te bereiken. Daarom, als je een video voor Facebook maakt, dat deze video types een vrij veilige gok zijn om conversatie en betrokkenheid op te wekken

  Live Video’s

  Facebook zegt dat Live video’s 3x langer bekeken worden en 10x meer reacties krijgen dan op eender welk ander video platform. Met de aanpassingen in het nieuwsoverzicht kunnen deze reacties wel eens een eindje meegaan om je organisch bereik te verhogen.

  Je kan live video gebruiken om evenementen te streamen, vraag & antwoord sessies te houden, of om een nieuw product voor te stellen.

  Educatieve Video’s

  Een probleem onderzoeken waarmee je publiek worstelt kan een heen-en-weer gaande stroom van reacties opleveren. Deze video’s en reacties zorgen er vooral voor dat er betrokkenheid is tussen jou en je volgers. Telkens je een nieuwe video plaatst zullen mensen je meer en meer gaan zien als een autoriteit en zal het vertrouwen in jou groeien.

  Gebruik educatieve video’s om zaken uit te leggen waar personen in jouw niche de meeste problemen mee hebben.

  Bedrijfsvideo’s

  Facebook ging altijd over mensen samen te brengen en gemeenschappen te creëren. Dus laten zien wat er achter de schermen van je onderneming gebeurt is een manier om je publiek uit te nodigen en er een deel van te worden. Een video maken over de dagdagelijkse taken van je personeel laat de menselijkheid en waarden van je onderneming zien, dingen waarin je publiek zich kan terugvinden.

  Je kan deze bedrijfsvideo’s ook gebruiken om nieuwe teamleden te introduceren, laten zien hoe een product gemaakt wordt, of opvolgen van bestelling tot levering.

  How-To Video’s

  Video’s welke de kijkers stap-voor-stap aanleren hoe ze een bepaald probleem kunnen oplossen, behoren tot de meest gezochte video’s op eender welk netwerk. Omdat veel gebruikers andere variaties zullen hebben om het probleem op te lossen zoals jij het laat zien, brengt dit soort video meestal veel interactie in de vorm van vragen en discussies bij de commentaren.

  Je kan how-to video’s (of uitleg video’s) gebruiken om kijkers te laten zien hoe je een bestelling plaatst, een probleem oplost, of je product in elkaar zet.

  #2: Maak video’s om betrokkenheid te genereren

  Alle sociale netwerken hebben een ander taal voor video’s, maar dat betekent niet dat sommige dingen voor video’s even goed werken op alle platformen. Er zijn bepaalde technische en audiovisuele aspecten die hun effectiviteit reeds bewezen hebben op platformen zoals Facebook en anderen. Ze verwerken in je video’s is dus een must.

  Houd je video’s kort

  In het verleden liet Facebook verstaan dat de lengte van je video niet zo belangrijk was als het verhaal dat je vertelde in de video. Een goed verhaal is essentieel, maar hoe korter je video bij de ‘hou je video onder de 2 minuten” regel zit, des te beter deze zal presteren.

  Waarom? Gebruikers verliezen hun interesse vrij snel, zeker op sociale media.

  Een korte video verplicht je om je verhaal simpel te houden wat de kans verhoogt dat je kijkers de hele video zullen bekijken.

  Open met een knal

  Wetende dat Facebook video’s automatisch starten zonder geluid, ben je dus zeer afhankelijk van het visuele gedeelte om de aandacht van je kijker te nemen.

  Gebruik je beste zinnen als video opener. Om interesse te wekken kan je overwegen om kleurrijke of rare beelden te gebruiken in het begin van je video, overwachte camera hoeken, of andere opvallende dingen.

  Voorzie elke video van ondertiteling

  Met dank aan muted autoplay, zijn mensen het gewoon geworden om video’s te bekijken zonder geluid. Ondertiteling laat je de dingen zeggen die het meest belangrijk zijn in je boodschap.

  Als je ondertiteling gaat toevoegen, denk er dan aan om keywords te gebruiken om je belangrijkste punten nog eens extra te onderlijnen.

  Ga niet teveel efects gebruiken

  Het verhaal (je boodschap) is het belangrijkste in je video. Ga niet overmatig creatief worden met allerlei effecten welke uiteindelijk in de weg gaan staan om je boodschap goed over te brengen.

  Om het simpel te houden, kom met een origineel verhaal en laat het zichzelf vertellen.

  #3: Investeer in zichtbaarheid in het nieuwsoverzicht

  Als er één ding van in begin duidelijk is met Facebook Zero, dan is het dat ondernemingen zullen moeten gaan betalen voor zichtbaarheid. Als je nog nooit betaald hebt voor zichtbaarheid via Facebook advertenties, het advertentie systeem bied je verschillende opties aan die het de moeite waard maken om je tijd en geld in te investeren.

  Allereerst ga je enkele belangrijke interesses zoeken waarmee je meer gericht kan adverteren om je gewenste publiek te bereiken.

  Je ontvangt ook waardevolle data over de prestaties van je video’s zoals hoeveel 3-seconden en 10-seconden weergaven elke video heeft, hoeveel die weergaven je kosten, en hoeveel personen je hele video of een deel ervan bekeken hebben.

  Je kan zelfs in detail gaan kijken naar de prestaties van je video’s voor een bepaald gedeelte van je publiek. Zo kan het zijn dat jongere mensen de voorrang geven aan korte snelle video’s, terwijl het ouder publiek meer liefhebber is van de langere video’s.

  Je vindt dit allemaal terug in de data van je Facebook advertentie platform. Informatie welke zeker zijn geld waard is als je zichtbaar wil worden in het nieuwsoverzicht. De data kan je helpen om je video’s aan te passen en te optimaliseren voor nog meer betrokkenheid en bereik. En aangezien Facebook deze factoren elke dag bekijkt en er rekening mee houdt, kan je gewoon niet anders meer dan hier geld aan te spenderen

  Besluit

  Het landschap van Facebook is dan wel veranderd, maar de essentie voor video’s die betrokkenheid krijgen niet. Gebruik het advies van hierboven om video’s te maken welke ervoor zorgen dat je volgers over je gaan praten.

  En Facebook Zero staat volledig in het teken van betrokkenheid en waardevolle interactie, het is veilig om te stellen dat je die hoge kwalitatieve betrokkenheid meer dan ooit nodig hebt (plus enkele euro’s om te investeren).

  Wat denk je? Ga jij blijven gebruik maken van video’s in je Facebook Marketing? Heb jij nog enkele tips die je aanbeveelt? Deel je gedachten en vragen met ons in de reacties hieronder.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.