fbpx
Ga naar de inhoud
Home » Kennisbank » Wat is het verschil tussen B2B en B2C? Definitie en uitleg!

Wat is het verschil tussen B2B en B2C? Definitie en uitleg!

De begrippen B2B en B2C zijn veelgehoorde marketingtermen. Maar wat is nu het verschil tussen B2B en B2C? Het bergrip B2B staat voor ‘business-to-business’ oftewel handel tussen twee bedrijven. Terwijl B2C staat voor ‘business-to-consumer’ oftewel verkoop van bedrijf naar consument.

Wat is het verschil tussen B2B en B2C-min

B2B Marketing (zakelijke marketing)

Als men spreekt over B2B marketing, dan bedoelt met de transacties tussen twee bedrijven. Een bedrijf dat grote kopieermachines verkoopt aan een ander bedrijf, doet aan B2B marketing. B2B marketing is dus de handel die wordt gedreven tussen 2 bedrijven of organisaties. Daarvoor dus ook wel bekend als zijnde zakelijke marketing. In vele gevallen is dit handel met bedrijven welke een meerwaarde kunnen zijn voor hun product of dienst.

The only difference between B2B buyers en B2C buyers is who is writing the check – Seth Godin – Marketing blogger

B2C Marketing (consumenten marketing)

Als je de term B2C marketing tegen komt, weet dan dat dit gaat over handel tussen bedrijf en consument. Hierbij gaan bedrijven of organisaties zich vooral richten op handel met de consumenten. Verkoop van hun producten aan diegenen die ze consumeren. Logischer wijze spreekt men dan ook voer consumenten marketing.