fbpx
Ga naar de inhoud
Home » Kennisbank » Wat betekent Pinnen en Repinnen? Definitie en uitleg!

Wat betekent Pinnen en Repinnen? Definitie en uitleg!

De termen ‘pinnen’ en ‘repinnen’ zijn afkomstig vanuit het sociaal media netwerk Pinterest. Het pinnen van een foto betekent dat je deze foto op Pinterest geplaatst hebt. Het ‘repinnen’ is een foto die al op Pinterest staat, opnieuw plaatsen op je eigen Pinterestbord.

Als je ergens op een site een leuke foto tegenkomt, dan kan je deze dus pinnen en in je overzicht plaatsen. Om een foto van een website te pinnen heb je echter wel een ‘pin-it’ knop nodig. Deze pin-it knop kan je via een app gewoon downloaden en in je browserbalk bovenaan plaatsen.

 

Een ‘pin-it’ knop toevoegen aan je browserbalk

 • Download via deze link – link hier – je pin-it knop en installeer deze op je browser. Zodra je deze geïnstalleerd hebt, zal je de knop bovenaan in je browserbalk zien staan.
 • Kom je ergens op het net een afbeelding tegen die je zou willen plaatsen op één van jouw Pinterestborden? Dan klik je gewoon op de ‘pin-it’ knop.
 • Kies de afbeelding welke je wil pinnen, kies het bord waarop je de afbeelding wil pinnen en klik tenslotte op ‘Pin-it’.
 • Je hebt nu de afbeelding van het internet gedeeld op je Pinterestbord.

 

Alle afbeeldingen van één website pinnen

Pinterest geeft jou de mogelijkheid om alle afbeeldingen of een deel van de afbeeldingen op een vrij makkelijke en snelle manier toe te voegen aan jouw Pinterestbord.

 • Log in op je Pinterest account
 • Ga met je muis op je profiel naam staan (niet klikken). Er opent dan een menu.
 • Kies in dit menu voor de optie ‘Pin toevoegen’
 • Vul in het vakje de naam van de website in waarvan je alle of meerdere afbeeldingen wil toevoegen aan Pinterest.
 • Klik nu op “afbeeldingen zoeken”. Pinterest zal nu de hele website gaan scannen en op zoek gaan naar alle afbeeldingen.
 • Zodra Pinterest klaar is zie je de afbeeldingen tevoorschijn komen en kan je de gewenste afbeeldingen gaan pinnen. Het pinnen van de afbeeldingen doe je dan met de ‘pin-it’ knop zoals we eerder in dit artikel al uitgelegd hebben.

 

Een foto uploaden en pinnen

Je kan natuurlijk ook gewoon foto’s vanop je computer uploaden en deze pinnen op je Pinterestbord. Volg de stappen hieronder om een afbeelding succesvol te uploaden.

 1. Log in op je Pinterest account, ga met je muis over je profielnaam zodat het extra menu weer open gaat.
 2. Kies opnieuw voor “Pin toevoegen” en kies dan de optie “bestand kiezen”
 3. Selecteer het bestand dat je vanop je computer wil plaatsen op je Pinterestbord. Herhaal dit zoveel maal als nodig is.