fbpx
Ga naar de inhoud
Home » Kennisbank » Wat is Instagram? Definitie en uitleg!

Wat is Instagram? Definitie en uitleg!

Instagram is een sociaal media platform waarop je foto’s en video’s kunt delen met ander gebruikers. Deze mobiele app is een onderdeel van het bedrijf Facebook. Met Instagram kan je foto’s filteren en bewerken alvorens ze te delen met je vrienden.

Instagram is één van de snelst groeiende sociale netwerken van de laatste jaren. Anno begin 2017 zijn er meer dan 500 miljoen actieve gebruikers, waarvan het grootste deel jongeren zijn. Ook stappen steeds meer bedrijven over naar dit sociaal platform

Wil je als ondernemer starten op instagram! Lees dan zeker eerst onze “Instagram handleiding voor ondernemers”.

 

Instagram mobiel

Instagram is hoofdzakelijk een mobiele app, maar is ook te vinden via hun website. Echter is het wel zo dat de functies via de website beperkt zijn. De grootste beperking  is dat je geen foto’s of filmpjes kan plaatsen via de website. Je kan dus enkel eens kijken wat er allemaal gepost is.

Foto’s en video’s kunnen rechtstreeks vanop de smartphone opgeladen worden naar je Instagram account. Je kan eventueel je foto’s eerst nog bewerken met een filter om ze bvb om te toveren in een ouderwetse foto, of je foto zwart-wit maken, een zonnige filter geven of wat vormpjes bijzetten.

 

Video’s op Instagram

Als je video’s gaat uploaden is het goed om te weten dat je video niet langer mag duren dan 60 seconden. Ook wordt bij het bekijken van een video steeds de speelduur getoond. Enig nadeel is misschien wel dat je de video niet op pauze kan zetten en dat je ook niet kan springen naar een bepaald tijdfragment.