fbpx
Ga naar de inhoud
Home » Kennisbank » Wat zijn Instagram filters en hoe zijn ze ontstaan?

Wat zijn Instagram filters en hoe zijn ze ontstaan?

Een Instagram filter is een tool waarmee je foto’s kan bewerken die je upload in Instagram. Deze filters zijn ondertussen razend populair en iedereen heeft zo zijn eigen favoriete Instagram filter. Momenteel kan men kiezen uit 23 verschillende Instagram filters om je foto’s te verfraaien.

Oprichter Kevin Systrom doet zijn verhaal over hoe de liefde voor cocktails inspirerend was voor de namen van de Instagram filters. De rest van de namen kwam er door de roots van het bedrijf, San Francisco.

De geschiedenis van Instagram filters

Toen Instagram in 2010 gelanceerd werd, onderscheidde het zich van andere app’s waarmee je foto’s kan delen door zijn rechthoekige foto’s en zijn aangepaste filters. In die tijd was de iPhone 4 het nieuwste snufje, en het was zelfs toen niet eenvoudig om goede foto’s te nemen met je mobiele telefoon.

“Dankij de Instagram filters kon iedereen professionele foto’s maken – Kevin Systrom, oprichter Instagram”

Maar de filters van Instagram gaven iedereen een hulpmiddel om hun foto’s om te toveren in professioneel uitziende foto’s. Achteraf gezien,  waren volgens Systrom de Instagram combinaties van  filters en de sociale verspreiding ervan “de magische combinatie” die de app geholpen heeft om de top te bereiken.

Populariteit van de Instagram filters

De filters van Instagram zijn zo populair geworden, dat zelfs de minder gebruikte filters hun eigen volgers en fans hebben. Systrom liet ooit weten dat mensen kwaad werden op hem toen hij besliste om de ‘Gotham filter’, welke de minste gebruikte was, te verwijderen.

“Ik herinner me dat ik in de straten van San Francisco wandelde en mensen me toe riepen dat ik de Gotham filter terug moest invoeren”. De filters zorgde zelf voor een opmars van nieuwe (en soms) rare baby namen. De filters Juno, Reyes, Valencia en Willow worden veel gebruikt als naam. De naam Ludwig zorgde zelfs voor een stijging van 42% bij de jongensnamen, Yuno zorgde dan weer voor een stijging van 30% bij de meisjes.

Als je dus op zoek bent naar een nieuwe naam voor de aankomende baby? Bekijk zeker eens alle Instagram filters, wie weet vind je wel een leuk naam.