fbpx
Ga naar de inhoud
Home » Kennisbank » Wat is SEO? Betekenis en definitie!

Wat is SEO? Betekenis en definitie!

SEO, oftewel Search Engine Optimization’ is het optimaliseren van je site of webshop voor de zoekmachines zoals Google. In het Nederlands spreekt men dan ook over zoekmachine optimalisatie.

Het doel van SEO is om je site of webshop zo hoog mogelijk te laten ranken in Google, met als uiteindelijke doel de eerste plaats in Google te veroveren op de woorden waarop jij gevonden wil worden en zo meer en gratis bezoekers naar je site te krijgen.

SEO is een lange termijn strategie!

Wie zich wil bezig houden met SEO, moet er rekening mee houden dat de resultaten niet van vandaag op morgen zichtbaar zijn. SEO is een studie op zich waarin de spelregels constant veranderen.

SEO speelt zich zowel op de voorkant als de achterzijde van je site af. Elke site of webshop zou minstens in orde moeten zijn met de basisregels van SEO. Best kan je iemand volgen die een expert is op dat gebied.

Zelf volg ik Tony Loorbach, wie echt de top is in België en Nederland wat betreft SEO. Je kan hem vinden op zijn site IMU.nl (Internet Marketing Universiteit). Download het gratis ebook dat je er kan vinden en kijk in hoeverre de SEO van jouw site op punt staat.