fbpx
Ga naar de inhoud
Home » Kennisbank » Wat is User Generated Content (UGC)? Definitie en uitleg!

Wat is User Generated Content (UGC)? Definitie en uitleg!

User Generated Content, oftewel UGC, is content of informatie welke gecreëerd wordt door de bezoekers van een site, sociaal platform of ander medium. Dit kan zijn in de vorm van foto’s, video, tekst, muziek of eender wat. Hierdoor ontstaat er interactie op de content.

Er zijn verschillende vormen van User Generated Content. De bezoeker plaatst zelf content op bvb een blog, het blogbericht krijgt hierdoor meer waarde voor Google. De bezoeker reageert op sociale media of fora of neemt deel aan discussies. Of de bezoeker wordt uitgenodigd om een review te geven over een bepaald product of  een bepaalde service.

User Generated reviews

User Generated reviews zijn ongetwijfeld de meest waardevolle content die je als onderneming kan krijgen. Tenminste als het positieve reviews zijn die je mag ontvangen.

Berichten met veel user-generated content krijgen een hogere waardering op sociale media

Zorg er dan ook voor dat jouw klant de kans krijgt om een review bij jouw producten te plaatsen. Je kan ook aan klanten vragen of ze een review willen plaatsen voor jou.

Bij het aankopen van online producten of services kijken mogelijke nieuwe klanten altijd naar de reviews die eerdere klanten al gegeven hebben. Deze zijn niet alleen informatief, maar zelfs doorslaggevend om tot een mogelijke aankoop over te gaan

Het ontvangen van User Generated Content en Reviews is niet alleen van grote waarde voor je onderneming, maar heeft ook een positieve invloed voor je ranking in Google. Doordat er regelmatig User Generated Content op je pagina komt, is er ook de interactie veel hoger. Pagina’s met een hoge interactie worden hoger gewaardeerd in Google.