Home » Kennisbank » Wat is Google Plus (+) – Definitie en uitleg

Wat is Google Plus (+) – Definitie en uitleg

Google+ is een sociaal media platform zoals Facebook en Twitter. Het is opgericht door Google om zo mee op de sociale media kaart te staan. Net zoals bij de meeste sociale media kanalen, kan je hier berichten op je tijdlijn plaatsen die je volgers dan kunnen zien. Bij Google+ kan men ook gebruik maken van de chatfunctie of videobellen.

Starten met Google+

Om aan de slag te gaan met Google+ die je eerst een profiel aan te maken. Dit kan je makkelijk doen met je bestaande Google-account, anders moet je deze eerst aanmaken. Het profiel dat je aanmaakt is bedoeld voor persoonlijk gebruik. Gebruik bij het aanmaken van je profiel dus je eigen naam, ga geen fictieve naam bedenken. Nadien kan je zelf nog beslissen welke informatie je wil vrij geven op je account.

440 miljoen actieve gebruikers zijn dagelijks aanwezig op Google+

Google+ zakelijk account

Naast je persoonlijke account kan je ook een soort van bedrijfspagina aanmaken. Op Google+ spreekt men dan van een merkaccount. Zoals bij alle bedrijfspagina’s telt ook hier de boodschap, ga niet verkopen maar geef toegevoegde waarde op je merkaccount.

Google+ is het 3de grootste sociaal media netwerk na Facebook en Twitter

Er wordt trouwens beweerd dat Google de sociale backlinks die vanuit Google+ komen een hogere waardering geven voor je website, dan sociale backlinks van andere sociale netwerken. Google zelf heeft hier nooit een officieel bericht van gegeven, maar het is ook nooit tegengesproken geweest. Het zou natuurlijk perfect kunnen dat ze hun eigen sociaal netwerk hoger rangschikken.

Google+ circles

De circles van Google+ dienen om je contacten te rangschikken. Zo kan je verschillende circles aanmaken voor verschillende groepen. Bijvoorbeeld een circle voor je familie, een circle voor je vrienden, circle voor collega’s en zoveel circles als je zelf wil. Je kan jouw contacten dan rangschikken in deze circles, of één contact in meerdere circles plaatsen.

Als je dan berichten gaat plaatsen kan je zelf kiezen of iedereen dit mag zien, of dat het alleen aan bepaalde circles mag getoond worden. Je kan natuurlijk ook gewoon privéberichten sturen naar één bepaalde persoon.