fbpx
Ga naar de inhoud
Home » Kennisbank » Wat is Taggen? Definitie en uitleg!

Wat is Taggen? Definitie en uitleg!

Taggen is iemand vermelden in je bericht via een link naar haar of zijn profiel. Het is afkomstig van het Engels voor aantikken of labelen. Taggen gebeurt vooral op sociale media netwerken zoals Facebook, Twitter en Instagram.

Van zodra jij iemand gaat taggen, zal deze persoon een melding krijgen dat hij getagd is in jouw bericht. Het bericht kan dan ook geplaatst worden op de tijdlijn van die persoon. Het bericht wordt dus niet alleen zichtbaar voor jouw vrienden, maar ook voor de vrienden van die persoon.

Wanneer ga je iemand taggen?

Iemand taggen wordt vooral gedaan bij foto’s. Je kan dan alle personen gaan taggen op de foto die jij geplaatst hebt. Als er verschillende personen op de foto staan, kan er zelfs door Facebook gevraagd worden aan anderen om de personen te benoemen die jij niet getagd hebt. Het kan wel zijn dat wegens privé instellingen het niet mogelijk is om iemand in een foto te taggen. Deze persoon moet dan eerst toestemming geven hiervoor.

Men kan ook iemand gaan taggen als men de aandacht van die persoon wil krijgen. Bvb om een vraag te stellen, of iemand in een topic te betrekken of informatie te geven aan iemand.

Het taggen gebeurt meestal door het “@” teken te gebruiken + de naam van die persoon. Bij Facebook kan je zelfs taggen door alleen de naam van de desbetreffende persoon te typen in je bericht.

Taggen en getagd worden!

Op Facebook is het mogelijk om iedereen te taggen. Dat wil dus zeggen dat jij personen kan taggen waarmee je niet bevriend bent. Maar ook dat iedereen jou kan taggen. Word je echter getagd door iemand waar jij niet bevriend mee bent, dan zal je eerst een melding krijgen hiervan.

Deze melding zal jouw vragen om de goedkeuring te geven om getagd te worden. Zolang jij deze goedkeuring niet geeft zal er op jouw tijdlijn niets terug te vinden zijn van het oorspronkelijke bericht. Andersom moet ook jij toestemming krijgen om iemand te taggen die niet tot jouw vriendengroep behoort.

Privacy instellingen aanpassen voor taggen

Op Facebook kan je zelf de privacy instellingen om jou te taggen aanpassen. Rechtsboven op je Facebook pagina klik je op het neerwaarts pijltje. Daar kies je dan de optie ‘instellingen’, vervolgens kom je terecht op jouw privacy instellingen. Daar kies je in het menu aan je linkerzijde voor de optie ‘tijdlijn en taggen’. Je kan nu zelf kiezen hoe je de privacy voor het taggen wil instellen.