fbpx
Ga naar de inhoud
Home » Kennisbank » Wat is Youtube? Definitie en uitleg!

Wat is Youtube? Definitie en uitleg!

Youtube is een zeer populaire website waarop men filmpjes kan bekijken en uploaden. De video’s die je op Youtube plaats kunnen bekeken worden door iedereen. Om video’s te kunnen plaatsen moet je wel eerst een Youtube account aanmaken.

Youtube als zoekmachine

De videosite Youtube is immens populair! Er staan miljoenen filmpjes op die door miljarden gebruikers worden bekeken. Youtube is dan ook de 2de grootste zoekmachine. Bij veel zoekresultaten zal Google de filmpjes van Youtube in de top 3 rangschikken.

Youtube krijgt meer dan 3 miljard zoekopdrachten per maand!

Ook alle beroemde artiesten en muzikanten zijn terug te vinden op Youtube. Zo heeft bvb Adéle de meest bekeken videoclip op haar naam staan, deze werd meer dan 1 miljard keer bekeken. Menig artiest is zijn carrière begonnen dankzij Youtube, of verdient er momenteel goed zijn brood mee.

Youtube als marketingkanaal

Men kan Youtube klasseren onder de sociale media platformen. De gebruiker plaatst er content op zodat andere gebruikers deze kunnen bekijken en ook kunnen liken of een reactie plaatsen.

Wetende dat Youtube de 2de grootste zoekmachine is, kan het wel interessant zijn om als ondernemer hier op in te spelen. Als jij met je filmpjes in de top 3 kan komen op jouw belangrijkste keywords, dan ga je gegarandeerd een hogere omzet draaien.

Wil je alles te weten komen hoe je als ondernemer succesvol kan worden met Youtube? Lees dan zeker dit artikel  “Youtube – 2de grootste zoekmachine”.