fbpx
Ga naar de inhoud
Home » Nieuws en Onderzoek » Facebook doet rebranding op Instagram and WhatsApp.

Facebook doet rebranding op Instagram and WhatsApp.

Facebook heeft laten weten dat aan zowel Instagram als WhatsApp zijn naam zal toevoegen. Door deze rebranding zal de naam van beide apps veranderen naar: “Instagram van Facebook” en “WhatsApp van Facebook.” 🤔

Facebook, instagram en WhatsApp logo
Facebook doet rebranding op Instagram en WhatsApp!

Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met de verschillende onderzoeken die lopen rond Facebook en al zijn apps i.v.m. de privacy regels. Facebook heeft tijdens de laatste 15 jaar ongeveer 90 bedrijven gekocht of opgericht, en momenteel wordt onderzocht of er ergens enige sprake kan zijn van een patroon van oneerlijke concurrentie of dergelijke.

De afstand die er voorheen was liet uitblijken dat Instagram en WhatsApp afzonderlijk functioneerden, waardoor ze ook buiten schot bleven van de schandalen waarmee Facebook de laatste jaren te maken kregen. Intern wordt er dan ook met gemengde gevoelens gereageerd op de naamsverandering.

‼️ TROUWENS, WIST JE DAT MEER DAN 50% VAN DE GEBRUIKERS NIET WEET DAT INSTAGRAM EIGENDOM IS VAN FACEBOOK ‼️

Wat denk jij van deze naamsverandering? Mij lijkt het erop dat Facebook alles in de strijd gooit om weer een positiever imago te krijgen voor zijn (momenteel nog) belangrijkste platform, Facebook zelf.