fbpx
Ga naar de inhoud
Home ยป Nieuws en Onderzoek ยป STUDIE: Is er een verschil tussen B2B vs. B2C ondernemers als ze hun belangrijkste sociale platform kiezen?

STUDIE: Is er een verschil tussen B2B vs. B2C ondernemers als ze hun belangrijkste sociale platform kiezen?


We vroegen aan B2B en B2C ondernemers wat hun meest belangrijke sociaal platform is en gingen de B2B ondernemers tegen de B2C ondernemers vergelijken. ๐Ÿค”

Favoriete platform B2B en B2C ondernemers
Favoriete platform B2B en B2C ondernemersHet is duidelijk dat in de B2C markt Facebook een sterke leiderspositie inneemt met 69% van de B2C ondernemers die Facebook als hun belangrijkste platform zien. Facebook blijft daar stevig op de eerste plaats ๐Ÿฅ‡, maar verliest wel een deel van de markt tegenover vorig jaar toen ze nog 75% behaalden.

Als we dan gaan kijken bij de B2B ondernemers zie je dat ook hier gekozen wordt voor Facebook ๐Ÿฅ‡ als belangrijkste platform met 48%. Op de 2de plaats zien we hier LinkedIn ๐Ÿฅˆ staan met 30% van de ondernemers die dit hun belangrijkste platform vinden.

CONCLUSIE: Facebook heeft wat terrein verloren in de B2C markt, maar heeft dat helemaal goed gemaakt in de B2B markt waar enkele jaren geleden nog LinkedIn stevig aan de leiding stond.

Ik zou het geweldig vinden als je in de reacties laat weten of je een B2B of B2C ondernemer bent en welk jouw belangrijkst platform is.
Super bedankt alvast โ€“ Jerry Renson